Tungvikt

Bästa Film i Tungviktskategorin som den särskilda juryn utser vinner följande:

  • En unik originalskulptur från konstnären Maria Safranova Wahlström.
  • Ett stipendium om 10 000 kr.
  • Medlemskap i OFF (Oberoende Filmares Förbund).
  • Direktkvalificering till Novemberfestivalen 2024, inkl festivalpass, resa och boende.
  • En ackreditering till Göteborgs Film Festival 2025.

Juryns hederspris (1-2 filmer kan utses i Mellan- och Tungvikt)

  • I Mellan- och/eller Tungviktsklassen delar juryn ut ett hederspris, som innebär att filmen skickas till Novemberfestivalen för urval, samt att vinnaren får festivalpass, resa och boende till Novemberfestivalen 2024.
  • Ett Cinemateketkort.

ABFs filmstipendium
ABF delar ut ett stipendium om 10 000 kr och mottagaren väljs ut bland tävlande filmer i Mellan- och Tungviktskategorierna. Vinnaren väljs av ABF baserat på bästa originella idé och kreativa lösning.

Doc Lounge pris för Bästa Dokumentär
Alla dokumentärer som anmäls till Frame tävlar automatiskt om att få visa sin film på en av DocLounge Göteborgs visningar under hösten 2024. Vinnarfilmen utses av representanter från Doc Lounge Göteborg.

FilmCentrum Väst-pris
Priset består av ett års medlemskap i FilmCentrum Väst samt mentorskap. FilmCentrum Väst väljer själva ut vinnaren från kategorierna Tungvikt och 27+. 

Filmbryggans Pris
Filmbryggan delar ut teknik- och handledningspaket till en film i fiktionsgenren till ett värde av 25 000 kr. Teknikpaketet innefattar kamera, ljud, mickar och myggor, samt ljuspaket. Filmbryggan utser själva vinnaren från kategorierna Tungvikt och 27+. Priset går att använda fram till 30 april 2025.

Folkets Bios distributionspris
En film i Tungviktsklassen väljs ut för digital distribution av Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio. Priset innebär att filmen får online-distribution tillsammans med Folkets Bios andra filmer hos streamingtjänsten Draken Film. Folkets Bio väljer själva ut vinnaren bland bidragen i Tungviktsklassen.

Gothenburg Studios Developments pris för Bästa foto
Priset består av består av tre filmdagar med ett professionellt kamerapaket s k AVANCEMANGPAKET med en mer avancerad kamera, Sony FX6.
(För denna kamera krävs mer erfarenhet av fotografen.) Ett LED-ljuspaket ingår. Prisets totala hyrvärde är ca 40 000 kr. Priset måste utnyttjas innan 31/3/2025. Priset är ett bidrag från Gothenburg Studios Development och Storyline. Gothenburg Studios Development väljer själva ut vinnaren från kategorierna Mellan- och Tungvikt.

Mediapoolens Pris
Priset består av 3000 kr från Mediapoolen till en vinnarfilm i någon av alla fyra tävlingsklasser. Filmaren kan sedan själv avgöra om hen vill tacka ja till Mediapoolens erbjudande att köpa rättigheterna till filmen för att distribuera i sina kanaler för summan 8000 kronor. Mediapoolen tar då fram en filmhandledning och filmen kan erbjudas i regionens kulturkatalog. Mediapoolen väljer själva ut vinnaren från kategorierna Tungvikt och 27+.

Mentorskaffe
Priset består av en träff på 2.5 timmars av mentorskap med regissören Gabriella Pichler. Priset går till en vinnare från kategorin Tungvikt som är skriven i Göteborg Stad och väljs av Tungvikts juryn i samråd med Frame. Mentorskaffe är ett initiativ från Filmkontoret skapat för att utbyta erfarenheter mellan mindre och mer erfarna aktörer i den lokala filmbranschen. Mötet ger vinnaren möjlighet att få ställa frågor kring t.ex. finansiering, tekniker och arbetsprocesser. 

WIFT-priset
Priset består av ett års medlemskap i WIFT samt två mentorskap, två vinnare väljs ut bland kvinnliga regissörer och producenter i Tungvikt. Mottagarna av priset väljs ut av Tungviktsjuryn i samråd med Frame Filmfestival. 

Publikens Pris delas ut i alla fyra tävlingskategorier och röstas fram under festivalen.