Mellanvikt

Bästa Film i Mellanviktskategorin som den särskilda juryn utser vinner följande:

  • En unik originalskulptur från konstnären Maria Safranova Wahlström.
  • Kultur Ungdoms filmpris på 7 500 kr.
  • Direktkvalificering till Novemberfestivalen 2024, inkl festivalpass, resa och boende.
  • En ackreditering till Göteborgs Film Festival 2025

Juryns hederspris (1-2 filmer kan utses i Mellan- och Tungvikt)

  • I Mellan- och/eller Tungviktsklassen delar juryn ut ett hederspris, som innebär att filmen skickas till Novemberfestivalen för urval, samt att vinnaren får festivalpass, resa och boende till Novemberfestivalen 2024.


ABFs filmstipendium
ABF delar ut ett stipendium om 10 000 kr och mottagaren väljs ut bland tävlande filmer i Mellan- och Tungviktskategorierna. Vinnaren väljs av ABF baserat på bästa originella idé och kreativa lösning.

Doc Lounge pris för Bästa Dokumentär
Alla dokumentärer som anmäls till Frame tävlar automatiskt om att få visa sin film på Sveriges största Doc Loungeklubb i Malmö dit vinnaren även bjuds in för att presentera sin film (resan bekostas av Frame). Filmaren får även visningsersättning på 2000 kr. Vinnarfilmen utses av representanter från Doc Lounge Göteborg, Doc Lounge Malmö samt Doc Lounges huvudkontor. 

Gothenburg Studios Developments pris för Bästa foto 
Priset består av består av tre filmdagar med ett professionellt kamerapaket s k AVANCEMANGPAKET med en mer avancerad kamera, Sony FX6. (För denna kamera krävs mer erfarenhet av fotografen.) Ett LED-ljuspaket ingår. Prisets totala hyrvärde är ca 40 000 kr. Priset måste utnyttjas innan 31/3/2025. Priset är ett bidrag från Gothenburg Studios Development och Storyline. Gothenburg Studios Development väljer själva ut vinnaren från kategorierna Mellan- och Tungvikt.

KulturUngdoms Pris
Priset består av ett stöd om 7 500 kr från KulturUngdom till vinnarfilmen i Mellanviktsklassen. Mottagaren av priset väljs ut av vår jury.

Mediapoolens Pris
Priset består av 3000 kr från Mediapoolen till en vinnarfilm i någon av alla fyra tävlingsklasser. Filmaren kan sedan själv avgöra om hen vill tacka ja till Mediapoolens erbjudande att köpa rättigheterna till filmen för att distribuera i sina kanaler för summan 8000 kronor. Mediapoolen tar då fram en filmhandledning och filmen kan erbjudas i regionens kulturkatalog.

Hagabions Mellanvikt favorit 
Priset består av ett års medlemskap i Hagabions Vänner. Hagabions vänner medlemskapet berättigar till en premiärbiljett till utvalda filmer, nästan varje vecka.

Publikens Pris delas ut i alla fyra tävlingskategorier och röstas fram under festivalen.