Festivalens prisskulptur, affisch och vinjett

Årets prisskulptur 

Konstnären som har gjort prisskulpturerna till Frame 2024 heter Maria Safranova Wahlström. Skulpturerna delas ut till vinnarna i de fyra tävlingsklasserna: Mellanvikt, Tungvikt, Konstfilm och 27+.

Prisstatyetter med inskriptionen LÅT STÅ och JUST SÅ
Prisstatyetterna av Maria Safranova Wahlström foto Klaengur Gunnarsson

Maria Savranova Wahlström (f.1989) är konstnär och scenograf baserad i Göteborg. Hon har en MFA i Fri konst från Akademin Valand och jobbar med skulptur, installation, grafik och scenografi. Hon har ställts ut på bland annat. Ars Electronioca Festival i Österrike, Göteborg Konsthall, Contemporary Art Centre Vilnius, Galleri Candyland i Stockholm och Tibilisi History Museum. Som Scenograf har hon jobbat med både små- och storskaliga filmproduktioner, med dokumentär, fiktion, konstfilmer och SVT serier, med senaste filmen Femton noll tre nittonde januari två tusen sexton av Petra Bauer och Marius Dybwad Brandrud, som fick hedersomnämnande på Göteborg Film Festival Noedic Documentary Award 2024.   

”Jag ville skapa ett litet lekfullt monument till alla filmarbetare för deras ansträngningar som syns och uppskattas. Monumentet kan röra sig , vagga och vela men just som det verkar vara på väg att förlora balansen reser det sig stolt igen. Graveringen "LÅT STÅ på ena sidan och "JUST SÅ" på den andra är ett litet meddelande till framtiden när firandet är över, så pristagaren aldrig glömmer att de kommer tillbaka i stånd även när det känns svårt och omöjligt"  

Maria Safranova Wahlström i sin ateljé

Årets affisch

Affischen för Frame 2024 är från förra årets vinnarfilm i kategorin 27+  i regi av Christer Wahlberg och Sebastian Rudolph Jensen bilden är gjord av Christer Wahlberg och Karolina Moodydotter

Animerad bild med armar som pekar mot ungdomar. En har en kycklingmask på sig.

Årets vinjett

Vem som gör vinjetten till Frame 2024 meddelas i samband med programsläppet i augusti. Till dess kan ni se förra årets vinjett av Kasra Seyed Alikhani.