27+

Priser i kategorin 27+

Bästa Film i 27+kategorin som den särskilda juryn utser vinner följande:

  • En unik originalskulptur från konstnären Nana G Seydani.
  • En produktionsinsats till ett värde av minst 75 000 kr. Priset finansieras av Film i Väst och postproduktionsbolaget Shoot&Post som även står för handledning under produktionens olika faser. Vinnaren utses av en särskild jury. Priset ska gå till produktionen av en ny kortfilm med inspelning i Västra Götalandsregionen som ska påbörjas inom 10 månader efter vunnet pris. Priset tillfaller regissören och producenten av den vinnande filmen, och det är de båda som parterna samarbetar med även i nästa projekt.
  • En ackreditering till Göteborg Film Festival 2023.

Hedersomnämnande som den särskilda juryn kan utse vinner följande:

  • En ackreditering till Göteborg Film Festival 2023.

Doc Lounge pris för Bästa Dokumentär
Alla dokumentärer som anmäls till Frame tävlar automatiskt om att få visa sin film på Sveriges största Doc Loungeklubb i Malmö dit vinnaren även bjuds in för att presentera sin film (resan bekostas av Frame). Filmaren får även visningsersättning på 2000 kr. Vinnarfilmen utses av representanter från Doc Lounge Göteborg, Doc Lounge Malmö samt Doc Lounges huvudkontor. 

Filmbryggans Pris
Filmbryggan delar ut teknik- och handledningspaket för två filmer, en för fiktion och en för dokumentär, till ett värde av 25 000 kr per pris. Teknikpaketet innefattar kamera, ljud, mickar och myggor, samt ljuspaket. Filmbryggan utser själva två vinnare från kategorierna Tungvikt och 27+. Priset går att använda fram till 30 april 2023.

Mediapoolens Pris
Priset består av 3000 kr från Mediapoolen till en vinnarfilm i någon av alla fyra tävlingsklasser. Filmaren kan sedan själv avgöra om hen vill tacka ja till Mediapoolens erbjudande att köpa rättigheterna till filmen för att distribuera i sina kanaler för summan 8000 kronor. Mediapoolen tar då fram en filmhandledning och filmen kan erbjudas i regionens kulturkatalog.

WIFT-priset
Priset består av ett års medlemsskap i WIFT samt två mentorskap, två vinnare väljs ut bland kvinnliga regissörer och producenter i Tungvikt och 27+. Mottagarna av priset väljs ut av Frame Filmfestival. 

Publikens Pris delas ut i alla fyra tävlingskategorier och röstas fram under festivalen.