Om Frame

Årets festival

Frame 2022 äger rum på Bio Roy i Göteborg mellan den 14–17 september! 

Cirka sjuttio filmer har i år skickats in till Frame och av dessa kommer ett urval göras för vilka som blir uttagna till visningarna under festivalen som varvas med andra programpunkter. Filmerna tävlar i fyra olika kategorier: Mellanvikt, Tungvikt, +27 och Konstfilm.

Totalt tre jurygrupper kommer att utse vinnarfilmer i de fyra olika kategorierna. Filmerna som vinner i Mellanvikt och Tungvikt går sedan vidare till den nationella festivalen Novemberfestivalen. Juryn kan också utse filmer som får juryns hederspris i varje kategori. Dessutom delas priser ut av våra samarbetspartners, hela listan med fina priser finns att läsa här på hemsidan. Under festivaldagarna röstar även publiken fram sin favoritfilm i varje kategori, den film som får flest röster vinner priset Publikens pris.

Filmerna kommer att finnas tillgängliga under hela festivalen för den som vill se om en film eller missade en särskild film.

Om festivalen

Frame är en årlig kortfilmfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Vi ger plats åt film i det korta formatet på vita duken och arrangerar även seminarier, workshops och mingel som samlar både filmbransch och framtidens filmskapare. Frame är också regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen.

Frame har fyra tävlingskategorier:

  • 27+ (27 år och uppåt)
  • Tungvikt (20-26 år)
  • Mellanvikt (16-19 år)
  • Konstfilm (16 år och uppåt) 

Filmerna får vara max 15 minuter och regissören ska ha anknytning till Västra Götaland för att delta.

Kvalificering till Novemberfestivalen

I Mellan- och Tungviktsklassen blir vinnarna av Bästa Film direktkvalificerade till Novemberfestivalen, nationell arena för ung kortfilm, där de får vara med och tävla. Utöver dessa två nomineras de filmer som vinner juryns hederspris i Mellan- och Tungviktviktsklassen, Novemberfestivalens programgrupp avgör sedan om de går vidare för tävling. I priset ingår även ett stipendium som omfattar deltagaravgift, resa och boende under festivalen som hålls i slutet på november i Trollhättan. Läs mer på novemberfestivalen.se

Följ oss på Facebook och Instagram

Vill du ha pepp, info och liveuppdateringar om festivalen – följ oss på Facebook och Instagram

Förvaltning för kulturutveckling — Västra Götalandsregionen

Frame är en del av Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling. I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet.