Aviwe Apleni

en närbild av Aviwe
Urvalsgrupp - Mellan/Tungvikt

Aviwe Apleni är en frilansande videoredigerare med ett särskilt intresse för film. Han arbetar även med konst, grafisk design och allt som är visuellt. Han bor för närvarande i Göteborg och är en del av Afroinstitutionen, som organiserar evenemang för afrosvenskar och andra människor i diasporan.

Vilka sorts filmer tycker du är mest intressanta?
- Jag gillar verkligen karaktärsdrivna filmer... Om jag finner karaktärerna intressanta, roliga, kan relatera till dem osv, så är jag fast. Genre-mässigt tenderar jag att gilla komiska dramer, skräckfilmer och romantiska komedier.

Vad tycker du utmärker en bra kortfilm?  
- Det varierar från film till film men idealiskt är det en som stannar kvar hos dig efter att du har sett den. Mina kriterier skulle vara: 1. Vara underhållande 2. Lära/visa mig något nytt (om en situation, karaktär, miljö, mig själv osv). Men det bästa med film är att din livssituation påverkar allt detta och du kanske finner dig själv gråtande över ett avsnitt av Mästerkock för att du och ditt ex brukade titta på det varje lördag.

Vad ser du fram emot med urvalsuppdraget?
- Jag blir inspirerad av att se andras arbete så jag är verkligen ivrig att se vad folk har gjort i år. Det finns mycket kreativ talang i Göteborg. Och jag ser särskilt fram emot att träffa några coola personer och höra deras åsikter om filmerna.