I gränslandet mellan det destruktiva och det konstruktiva: ULTRAS - med Ragnhild Ekner & Aage Radmann. GÖTEBORG FILM- & TV-BAR gästar Frame!

Göteborg Film- och TV-bar
9 sep, 18:00 - 20:00, Bio Capitol

Höstens första Film- & TV-bar kommer till Frame!

Plats: Salong 1, bio Capitol, Skanstorget 1, Göteborg

Kvällens gäster är Ragnhild Ekner, regissör till Ultras, och Aage Radmann, universitetslektor vid Idrottsvetenskapliga institutionen, Malmö universitet. De båda möts i ett samtal kring supporter- och gruppkulturer som balanserar mellan det destruktiva och det konstruktiva, med avstamp i dokumentärfilmen Ultras - ett episkt panorama om ultrasgrupper (alltså fotbollssupporters) på olika platser i världen. Ragnhild och Aage jämför sina olika ingångar i ämnet: Hur ser en forskningsprocess ut i jämförelse med en konstnärlig process? Vi får även ta del av en teaser till filmen. Läs mer om eventet här.

Göteborgs Film- & TV-bar är ett initiativ som har vuxit fram bland flera olika aktörer i staden. Syftet är att skapa en mötesplats och ett samtalsforum med utgångspunkt utifrån det lokala kultur- och näringslivet inom film och rörlig bild. Arrangör är Forum för Visuell Praktik och samverkansparter är Hagabion Folkets Bio Göteborg, Bio Capitol, Bio Roy, Föreningen Västsvenska film- och tv-bolagen, Business Region Göteborg och Filmkontoret/Göteborgs Stad.

Anmälan

Anmälan sker via Eventbrite senast 8 september.
Fri entré och först till kvarn!

Anmäl dig här