Festivalens konstnär, affisch och vinjett

Årets prisskulptur 

Nana G. Seydani

Konstnären som har gjort prisskulpturerna till Frame heter Nana G. Seydani. Skulpturerna delas ut till vinnarna i de fyra tävlingsklasserna: Mellanvikt, Tungvikt, Konstfilm och 27+.

Nana G. Seydani (f. 1983) är konstnär och smyckesdesigner med en magisterexamen i design från HDK-Valand. Hennes kreativa process är en kombination av avancerad computational design, 3D-utskrift och traditionella hantverksprocesser. 

Jag är fascinerad av havet och livet under vattnet. Genom att använda Generative-design som är en kombination av matematik, bio-mimikry, programmering och 3D-modellering. Det gör att jag i min skapande process har en unik möjlighet att designa de komplexa organiska former som finns i naturen, såsom koraller och havsväxter. 
Skulpturerna för Frame är gjorda med inspiration av livet under vattnet och visionen är att skulpturerna kan ses som en symbol för övergången av koraller och havsvarelser från djupa platser i haven till den synliga världen."

Årets vinjett-makare

Berivan Erdogan har gjort årets vinjettfilm och kommer att visas under festivalen. 

Årets affisch

Affischen för Frame 2022 är en stillbild ur förra årets vinnarfilm i kategorin Tungvikt Bad Lesbian i regi av Simone Norberg

Frame Affisch 2022