Festivalens konstnär, affisch och vinjett

 Årets vinjett-makare: Berivan Erdogan

Berivan Erdogan

Vinjettfilmen visas innan varje filmpass och är den film som visas mest under Frame. Årets vinjettfilm har gjorts av Berivan Erdogan. Berivan är filmare och konstnär, ursprungligen från Norge, som är verksam i Göteborg på produktionsbolaget Onoma Productions. Hennes film ”250 slag” visades på Frame 2020 och vann då Folkets Bios distributionspris och Doc Lounge pris för bästa dokumentär. 

Vad ser vi i årets vinjett Berivan?

I årets vinjett kommer ni att se en animerad sekvens der en 'moviola projektor' projekterer en kvinnelig trommist som spiller tradisjonell kurdisk musikk. Mitt mål med vinjetten og prosessen bak, var att få kunne jobbe med tematikk og uttrykk som tok for seg etnisk og kulturell identitet, folklore, normer, kjønn, minner og nostalgi. Det var roligt og nytt att få kunne jobbe med tematikk jeg brenner for i en vinjett på 25 sek!

Du bjöd in animatören Linnéa Frisk och musikern Siri Landgren i arbetet med vinjetten. Vill du berätta om ert samarbete?

Samarbeidet med Linnéa og Siri var veldig spennende, da båda er veldig dedikerade og har talent innom dom medium som dom jobber med. Jeg kjente at dom båda forstod snabt hva jeg ville komme fram til - og tilførte mycke mer inn i vinjetten enn det jeg hadde forventet under så kort tid. Det kjentes lite som en risk å kaste seg ut i en uttrykksform jeg aldri har testet før, men samtidig var dette en bra anledning å teste teknikken och samarbeidet, da jeg gjerne vil jobbe med dom båda for min kommende kortfilm "The Ghost of Sevdilli", som kommer til å være en animerad film om et spøke som inte hittar sitt hem.

Utöver vinjetten, vad har du på gång nu?

Nu til høsten skal jeg jobbe med en kortfilm som heter "Besteni". Den kommer til å spilles inn i Norge, og er en fiksjonell dokumentar. Håper at jeg kan vise den på Frame neste år! 

Regi – Berivan Erdogan
Animation – Linnéa Frisk
Musik – Siri Landgren

 

Årets prisskulptur 

Nana G. Seydani

Konstnären som har gjort prisskulpturerna till Frame heter Nana G. Seydani. Skulpturerna delas ut till vinnarna i de fyra tävlingsklasserna: Mellanvikt, Tungvikt, Konstfilm och 27+.

Nana G. Seydani (f. 1983) är konstnär och smyckesdesigner med en magisterexamen i design från HDK-Valand. Hennes kreativa process är en kombination av avancerad computational design, 3D-utskrift och traditionella hantverksprocesser. 

Jag är fascinerad av havet och livet under vattnet. Genom att använda Generative-design som är en kombination av matematik, bio-mimikry, programmering och 3D-modellering. Det gör att jag i min skapande process har en unik möjlighet att designa de komplexa organiska former som finns i naturen, såsom koraller och havsväxter. 
Skulpturerna för Frame är gjorda med inspiration av livet under vattnet och visionen är att skulpturerna kan ses som en symbol för övergången av koraller och havsvarelser från djupa platser i haven till den synliga världen."

 

Årets affisch

Affischen för Frame 2022 är en stillbild ur förra årets vinnarfilm i kategorin Tungvikt Bad Lesbian i regi av Simone Norberg

Frame Affisch 2022