Festivalens konstnär, affisch och vinjett

Festivalkonstnär

Nana G. Seydani

Konstnären som har gjort prisskulpturerna till Frame, heter Nana G. Seydani. Skulpturerna delas ut till vinnarna i de fyra tävlingsklasserna: Mellanvikt, Tungvikt, Konstfilm och 27+.

Nana G. Seydani (f. 1983) är konstnär och smyckesdesigner med en magisterexamen i design från HDK-Valand. Hennes kreativa process är en kombination av avancerad computational design, 3D-utskrift och traditionella hantverksprocesser. 

Jag är fascinerad av havet och livet under vattnet. Genom att använda Generative-design som är en kombination av matematik, bio-mimikry, programmering och 3D-modellering. Det gör att jag i min skapande process har en unik möjlighet att designa de komplexa organiska former som finns i naturen, såsom koraller och havsväxter. 
Skulpturerna för Frame är gjorda med inspiration av livet under vattnet och visionen är att skulpturerna kan ses som en symbol för övergången av koraller och havsvarelser från djupa platser i haven till den synliga världen."

Årets affisch

Varje år tar Frame Filmfestival fram en festivalaffisch som baseras på en bild ur en film från förra årets festival. 2021 års affischbild kommer från filmen "Rocky". Den tävlade och vann i 2020 års Frame Filmfestival i kategorin 27+. Fotograf och regissör är Annika Ivarsson.

Årets vinjett-makare

Carmen Jedrzejak har gjort årets vinjettfilm.

Vinjettfilmen visas på Frame Filmfestival.